[VIDEO] Kinderen van Don Bosco verzorgen high tea voor mensen met een beperking

[VIDEO] Kinderen van Don Bosco verzorgen high tea voor mensen met een beperking

Op dinsdag 7 mei gingen de kinderen van Don Bosco de keuken in voor een goed doel. Ze verzorgden namelijk een high tea voor mensen met een beperking. De kinderen bakten lekkernijen, dekten de tafel, schonken thee in en genoten zelf ook van de hapjes.

Iets voor een ander doen
 Marlies Cuppen opende de gezellige middag met een welkomstwoordje voor de gasten. Zo vertelde ze:” Welkom allemaal! Het is neen tijdje geleden dat jullie hier zijn geweest. Jullie kwamen namelijk altijd fanatiek bingo spelen en jullie hebben zelf ook wel eens in onze keuken gestaan. Maar nu dachten wij: Wij gaan jullie eens een keer lekker verwennen en daar wilden al deze kinderen heel graag bij helpen. Vandaag willen zij een keer iets voor een ander doen”.

Vanaf 11.00 uur ’s ochtends gingen de negen kinderen aan de slag in de keuken om de high tea voor te bereiden. De gasten konden genieten van warme worstenbroodjes, kaasbroodjes, appeltjes uit de oven, tzatziki met brood, courgettetaartjes, chocolate chip cookies en vlaflip met vers fruit. Kortom, de gasten werden flink verwend door de kinderen.

Een stapje hogerop
Don Bosco biedt dagelijks activiteiten aan, zodat er iedere dag iets te doen is bij Don Bosco. Op woensdag is er het project ‘Level Up’ van 16.00 tot 17.30 uur voor jongeren van 12 tot 17 jaar. Ze kunnen dan bij Don Bosco komen chillen met andere jongeren, spelen, maar ook met vragen over school en morele dilemma’s. Gelijke kansen voor jongeren bij Level Up zijn erg belangrijk.