Een gratis regenboogvlag voor inwoners

Een gratis regenboogvlag voor inwoners

Op zaterdag 18 mei is er een Pride Walk in Den Haag. Tijdens deze wandeling laten mensen zien dat ze de LHBTI+ gemeenschap steunen. Leidschendam-Voorburg, een regenbooggemeente, nodigt alle inwoners uit om mee te wandelen. Als je meedoet, kun je een gratis regenboogvlag krijgen  om mee te nemen tijdens de wandeling.

Het belang van de regenboogvlag
Wethouder Astrid van Eekelen benadrukt het belang van openheid en acceptatie in Leidschendam-Voorburg. “Iedereen in onze gemeente moet zichzelf kunnen zijn, maar niet iedereen durft daar openlijk voor uit te komen,” zegt ze. “Daarom is het zo belangrijk dat we onze steun aan de LHBTI+ gemeenschap zichtbaar maken.” Om deze steun te tonen, roept de gemeente alle inwoners op om deel te nemen aan de Pride Walk in Den Haag. Deelnemers kunnen een gratis regenboogvlag ophalen en samen wandelen om diversiteit en inclusiviteit te vieren.

Een regenboogvlag
Tot en met 17 mei kun je gratis regenboogvlaggen ophalen op verschillende locaties in de gemeente, waaronder het Servicecentrum van de gemeente (bij de receptie) op Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam, Sport en Welzijn op Dobbelaan 4 in Leidschendam of Fransstraat 16 in Voorburg, Wijk- en dienstencentrum De Plint op Prins Frederiklaan 7 in Leidschendam, en Wijk- en dienstencentrum De Groene Loper op Van Royenstraat 2 in Voorburg. Een afspraak maken is niet nodig, maar wees er snel bij, want het aantal beschikbare vlaggen is beperkt en op is op. Deelnemers mogen de vlag houden.