[VIDEO] Scholen strijden tegen elkaar voor de eerste plek in regiofinale schoolvoetbal

[VIDEO] Scholen strijden tegen elkaar voor de eerste plek in regiofinale schoolvoetbal

Op woensdag 15 mei mochten meerdere scholen het weer tegen elkaar opnemen in een schoolvoetbaltoernooi. De scholen hebben al eerder in een toernooi van hun eigen gemeente gespeeld. Alle winnaars vanuit deze toernooien namen het deze keer tegen elkaar op.

Een sportieve strijd
Het toernooi ging er erg sportief aan toe. Er waren veel scheidsrechters aanwezig die ieder hun eigen wedstrijden mochten fluiten. De kinderen gingen niet zomaar het veld op; iedereen had een winnaarsmentaliteit. Dit was ook terug te zien in de wedstrijden. Het kon er fel aan toegaan, maar wel altijd sportief.

De grote finale
In totaal telde het toernooi vier winnaars. Twee jongensteams en twee meidenteams mochten een grote beker in ontvangst nemen. Ook heeft een school uit Rijswijk, de Kristal, de finale weten te winnen. Na een respectievelijke 3-1 overwinning voor de Rijswijkers hadden de kinderen de trofee binnen weten te slepen.

Districtsfinale en landelijke finale
De volgende stap is de districtsfinale, waar scholen vanuit de hele provincie tegen elkaar gaan spelen. De teams verzamelen zich in Alphen aan den Rijn om vervolgens tegen elkaar te strijden voor een plek in de landelijke finale. Die vindt plaats in Zeist op 12 juni.