Een terugblik op het Anjerconcert 2024

Een terugblik op het Anjerconcert 2024

Afgelopen zaterdag 18 mei vond het Anjerconcert plaats, een bijzondere viering ter gelegenheid van de jaarlijkse Veteranendag. Dit evenement werd georganiseerd door de gemeenten Rijswijk en Leidschendam-Voorburg om hun waardering te tonen voor de veteranen. Het Orkest Koninklijke Luchtmacht verzorgde een indrukwekkend optreden met ‘De Veteranen Jukebox’.

Burgemeesters openen Anjerconcert
Burgemeester Huri Sahin en burgemeester Martijn Vroom van Leidschendam-Voorburg openden het concert met warme woorden. “Deze avond is speciaal georganiseerd voor de veteranen uit beide gemeenten. Veteranen uit verschillende generaties zijn hier vanavond aanwezig. Dat vind ik bijzonder, omdat deze verschillende generaties zich hebben ingezet voor vrede en vrijheid. Zij hebben gevochten voor de vrijheid van anderen. Ik ben hen heel dankbaar voor hun offers, want vrijheid en vrede moeten we koesteren,” sprak burgemeester Huri Sahin tot de veteranen in de zaal.

Hoogtepunten van het Concert
Na de opening door de burgemeesters, sprak generaal Robert Adang, de Plaatsvervangend Commandant der Luchtstrijdkrachten, het publiek toe. Hij heette alle aanwezigen van het concert welkom en bood namens de Koninklijke Luchtmacht het concert aan. Na zijn welkomstwoord begon het concert. Het Orkest Koninklijke Luchtmacht, onder leiding van gastdirigent Jasper Staps, werd bijgestaan door solisten Jeroen van den Berg en Natasja van den Toorn. De presentatie van de avond lag in handen van Tiemen Smit.

De Veteranen Jukebox
Voorafgaand aan het Anjerconcert ‘De Veteranen Jukebox’ kregen bezoekers de kans om via een QR-code met hun smartphone muziekstukken te kiezen die zij graag tijdens het concert wilden horen. Deze interactieve aanpak zorgde ervoor dat zowel het publiek als het orkest van tevoren niet wisten welke nummers er gespeeld zouden worden.

Hierdoor ontstond een verrassende en unieke speellijst, met “Radar Love” van Golden Earring als absolute favoriet. Dit nummer werd het vaakst gekozen door de aanwezigen en werd dan ook feestelijk ontvangen en uitgevoerd.