Koninklijke onderscheiding voor Evelien Beguin en Gerard van Geest

Koninklijke onderscheiding voor Evelien Beguin en Gerard van Geest

Tijdens het 90-jarig jubileum van Scouting Hubertus-Brandaan op zaterdag 18 mei zijn voorzitter Evelien Beguin en bestuurslid Gerard van Geest benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Onder toeziend oog van enthousiaste scoutingleden, familie en bekenden werden de versierselen opgespeld door locoburgemeester Astrid van Eekelen. Ze roemde beiden om hun jarenlange belangeloze en enthousiaste inzet voor de scouting.

“Fantastisch om te zien”
Van Eekelen sprak met bewondering over de impact van scouting: “Ik vind het fantastisch om te zien wat scouting teweegbrengt. Jongeren krijgen hier een plek waar ze kunnen leren om zelfstandig om te gaan met uitdagingen en samenwerken.”

Voorzitter van de scouting
Evelien Beguin heeft als voorzitter gedurende haar 20-jarige voorzitterschap een cruciale rol gespeeld in het vernieuwen en versterken van Scouting Hubertus-Brandaan. Onder haar leiding groeide de scouting uit tot een toonaangevende groep met meer dan 200 leden. Ze heeft veel bereikt, waaronder de bouw van een nieuw clubhuis, de introductie van een nieuwe huisstijl, en de installatie van zonnepanelen. Daarnaast zorgde ze voor nieuwe sleepboten en zeilbootjes, en wist ze zowel nieuwe vrijwilligers als leden aan te trekken. “Haar inspanningen in fondsenwerving en betrokkenheid bij lokale evenementen, zoals de Vlietdagen en de Kids Heroes Fun Cruise, hebben de scouting positief op de kaart gezet binnen de gemeente. Haar visie en daadkracht maken haar een onmisbare kracht voor de scouting en de lokale gemeenschap”, aldus de gemeente.

Ook materiaalmeester in het zonnetje gezet
Gerard van Geest, eveneens al 20 jaar betrokken bij de scouting, werd geprezen voor zijn rol als materiaalmeester. Zijn verantwoordelijkheden omvatten de onderhoudsplanning en de uitvoering daarvan voor zowel het varende als het rijdende materiaal van de scouting, evenals alle zaken in en rondom het clubgebouw. De gemeente stelt: “Zijn toewijding zorgt ervoor dat alle materialen altijd in topconditie zijn, wat essentieel is gezien het intensieve gebruik ervan door de scoutingleden. Gerard is bekend om zijn onuitputtelijke inzet en enthousiasme, en staat altijd klaar om te helpen, ongeacht de situatie.”