Pavarotti en de Volle Maan accepteren weer cash geld

Pavarotti en de Volle Maan accepteren weer cash geld

Na jaren van volledig cashless te zijn geweest, maakt BigHoreca, van de Volle Maan en Pavarotti Leidschendam, een opvallende terugkeer naar contante betalingen in haar vestigingen. Deze stap is een grote verandering na een nare gebeurtenis in het verleden en komt ook door de vele vragen van klanten.

Het besluit om cashless te worden
Het besluit om volledig cashless te worden volgde op een heftige inbraak waarbij een aanzienlijk bedrag aan contant geld werd gestolen. “Die ervaring wilde ik nooit meer meemaken,” zegt de eigenaar van BigHoreca, “en ik wilde voorkomen dat mijn medewerkers of geliefden dit zouden moeten doormaken.”

Alternatieve betalingsmethoden
In de afgelopen jaren heeft BigHoreca geprobeerd om het gemis aan contant geld op te vangen met verschillende alternatieve betalingsmethoden, zoals tegoedkaarten die kunnen worden gebruikt in alle vestigingen. Hoewel deze systemen enige voordelen boden, zoals het verminderen van het risico op vals geld en het versnellen van de kassa-afsluiting, bleef er een belangrijke groep klanten die liever met contant wilden betalen.

De introductie van cashmachines
De nieuw geïntroduceerde cashmachines accepteren zowel papier- als muntgeld en geven direct wisselgeld terug, waardoor klanten weer volledig onbeperkt kunnen betalen zoals ze gewend waren. “Het was een uitdaging om een systeem te vinden dat zowel veiligheid als gemak bood,” zegt de eigenaar, “maar we zijn blij dat we een oplossing hebben gevonden die aan beide eisen voldoet.”

Een ander voordeel van de cashmachines is dat het geld direct op de rekening van BigHoreca wordt bijgeschreven, wat zorgt voor een efficiënter en veiliger beheer van de financiën. Bovendien zijn de machines beveiligd met verfbommen en worden ze ’s nachts geleegd door het bedrijf dat ze levert, waardoor het risico op diefstal minimaal is.