Pijnacker-Nootdorp bereidt zich voor op de vierde editie van ‘Fiets Rondje Dorp’

Pijnacker-Nootdorp bereidt zich voor op de vierde editie van ‘Fiets Rondje Dorp’

Op zaterdag 1 juni 2024 vindt de vierde editie van de ‘Fiets Rondje Dorp’ plaats. Dit jaar heeft de Lions Club Dames van Oostland opnieuw een fietsroute uitgestippeld. In samenwerking met het Ondernemersfonds Buitengebied Pijnacker-Nootdorp West, zal de tocht langs lokale bedrijven gaan.

Een route langs bedrijven
De route neemt deelnemers mee langs verschillende bedrijven, waar men een kijkje kan nemen achter de schermen van de lokale productie. Deze samenwerking is voor het belang van het behoud en de aandacht voor het buitengebied. De organisatoren hopen hiermee een belangrijke boodschap uit te dragen: behoud en respect voor het buitengebied van Pijnacker-Nootdorp.

Stichting IEP
Het goede doel van dit jaar is Stichting IEP (Inclusief En Passend), een ouderinitiatief dat zich inzet voor kinderen met een (verstandelijke) beperking die momenteel geen passende plek vinden binnen het normale onderwijs. Stichting IEP werkt samen met Octant Triangel in Delfgauw om deze kinderen passend onderwijs te bieden. De opbrengsten van de fietstocht zullen bijdragen aan de aanschaf van een ‘digitale tovertafel’ voor deze speciale klas, een waardevol hulpmiddel waarmee kinderen spelenderwijs kunnen leren en met elkaar in contact kunnen komen.

Goodiebag
Naast de fietstocht openen diverse bedrijven hun deuren voor deelnemers, en degenen die zich vóór vrijdag inschrijven, ontvangen een goodiebag. De Lions Club Dames van Oostland roept iedereen op om mee te doen en zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting IEP, zodat de tovertafel werkelijkheid kan worden.

Inschrijven en betalen kan via de website van de Lions Club Dames van Oostland. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden de QR-code scannen die op de flyers en posters te vinden is.