[VIDEO] Een speciale open dag bij Dierenasiel ’t Julialaantje in het teken van de dieren

[VIDEO] Een speciale open dag bij Dierenasiel ’t Julialaantje in het teken van de dieren

Op zaterdag 25 mei organiseert Dierenasiel ’t Julialaantje Rijswijk een speciale open dag die helemaal in het teken staat van de dieren. Deze dag belooft informatief en leuk te worden voor alle dierenvrienden.

Tijdens de open dag zullen diverse experts aanwezig zijn. Zo is er een en katten- en honden gedragsdeskundige en een aanwezig voor al voor al je vragen, een hondenschool die demonstraties en adviezen geeft en de dierenpolitie, waar je vragen aan kunt stellen over hoe bepaalde zaken rondom dieren geregeld zijn volgens de wet. Ze hebben ook foto’s bij zich om een indruk te geven van hun werk.

Het sterilisatieproject
Dierenasiel ’t Julialaantje is bezig met een nieuw project waarbij ook honden gesteriliseerd naar hun nieuwe baasjes gaan. Een prachtig voorbeeld hiervan is Lea, de mascotte van het asiel. Dit zes maanden oude hondje is het allereerste teefje dat bij het asiel is gesteriliseerd.

Voor katten is sterilisatie al verplicht, maar voor honden niet. Omdat de kosten van sterilisatie bij honden aanzienlijk hoger zijn dan bij katten, hoopt het asiel op de open dag geld in te zamelen voor het sterilisatieproject. Er zullen overal QR-codes beschikbaar zijn en pinnen is ook mogelijk om te doneren.

Een ode aan je huisdier
Het asiel heeft dit jaar iets heel bijzonders: een ode aan je huisdier. Vrijwilliger Serge biedt aan om speciaal voor deze dag een prachtig lied te maken over jouw huisdier. Je vertelt hem wat over je trouwe viervoeter en hij zet dit om in een lied, dat je weer met je eigen telefoon kunt opnemen. De opbrengst van deze activiteit gaat volledig naar het sterilisatieproject.

Er staan diverse kraampjes waar leuke items te koop zijn. Daarnaast heeft het asiel zelf ook een kraam met dierenbenodigdheden tegen aantrekkelijke prijzen. Natuurlijk ontbreekt een rondleiding door het asiel niet, en koffie, thee en iets lekkers zijn ook aanwezig.

Het belooft een educatieve en leuke dag te worden! De speciale open dag vindt plaats op 25 mei bij Julialaantje 50 2283 TB Rijswijk. De activiteiten zullen om 11.00 uur beginnen en eindigen om 16.00 uur.