[VIDEO] Brasserie Bijna Thuis zet nieuw concept neer met nieuwe eigenaar

[VIDEO] Brasserie Bijna Thuis zet nieuw concept neer met nieuwe eigenaar

In Park Overvoorde op de rand van Rijswijk vind je in het bosrijke gebied Brasserie Bijna Thuis en Hotel Hoevevoorde. Deze Brasserie heeft in de afgelopen jaren een flinke naam opgebouwd in de regio. Eigenaar Ben Smilde, die de brasserie in de afgelopen jaren als ondernemer op de kaart heeft gezet, verkocht zijn zaak in november 2023 aan vier ondernemers die Bijna Thuis gaan voortzetten met het vertrouwde gevoel, maar wel met een nieuw concept.

Mediterraans en Aziatisch concept
Raymond van den Berg is één van de vier compagnons die tegenover Rijswijk.tv laat weten klaar te zijn voor het nieuwe seizoen en trots kijkt naar wat er is gebouwd. De nadruk ligt op Mediterraans en Aziatisch, met zelfgemaakte cocktails en wijn. En vooral een fijne ambiance. Van den Berg is geen vreemde voor de gasten, want hij werkte ook onder de vorige eigenaar al bij de zaak. Hij was verantwoordelijk voor het aanbrengen van structuur en de groei van de brasserie. De overname is voor hem dan ook een logische stap gebleken.

Een frisse wind door de zaak
Op de vraag hoe de gasten reageren op het nieuwe concept hoeft Raymond geen seconde na de denken: “De gasten reageren lovend. Ik hoor ze wel eens zeggen dat er een frisse wind door de zaak te voelen is. Dat klopt ook wel want we hebben veel nieuwe mensen aangenomen met veel ervaring in de horeca. Hiermee veroorzaak je dus ook een heel nieuw gevoel.”

De locatie is volgens Raymond waanzinnig: “Je zit midden in het bos, als je hier komt ben je echt even weg. Met een kleine speeltuin naast het restaurant kunnen de kinderen ook even zichzelf vermaken.”

Live genieten van Spaanse muziek met tapas
De brasserie organiseert ook evenementen. Zo is er 1 juni een speciale Spaanse avond, met live Spaanse muziek en toepasselijke hapjes van de tapas kan je genieten van deze Spaanse avond. Boeken voor deze avond kan via brasseriebijnathuis.nl.