Geslaagd Lentefeest bij Molen de Vlieger

Geslaagd Lentefeest bij Molen de Vlieger

Op zaterdag 25 mei vond het Lentefeest bij Molen de Vlieger en bij de kinderboerderij in polder Essesteijn plaats. De organisatie kijkt terug op een geslaagd feest.

Schapen klaar voor de zomer
In deze tijd van het jaar worden de schapen, die in het grasland bij de molen leven, geschoren. Ze worden zo voorbereid op de komende, hogere temperaturen. Al jaren wordt dit aangegrepen om er een feestelijk happening van te maken. Hierdoor kon jong en oud afgelopen weekend op het erf van de kinderboerderij zien hoe de schapen vakkundig uit hun winterjas geholpen werden.

Genoeg te doen
Ook werden de bezoekers op hun wenken bediend: Er stonden tal van kraampjes, waar onder andere hamburgers, poffertjes en zelfs suikerspinnen te koop waren. Nadat de bezoekers zich hier vermaakt hadden, konden ze doorlopen naar Molen de Vlieger. Daar mochten ze, onder leiding van een gids, gratis het museum bezoeken. Heel veel geïnteresseerden keken hun ogen uit op zowel de begane grond als op de drie etages (‘zolders’ in molentaal) van deze ruim 400 jaar oude poldermolen. “Het weer was beter dan verwacht en mede hierdoor konden de vrijwilligers van de molen terugkijken op een geslaagd Lentefeest”, aldus Marian Turkesteen.