Vrijwilligersmarkt wederom een groot succes

Vrijwilligersmarkt wederom een groot succes

Afgelopen zaterdag was het gemeentehuis het toneel van de jaarlijks terugkerende vrijwilligersmarkt, georganiseerd door LVvoorElkaar. Dit evenement bleek opnieuw een groot succes te zijn, met een opkomst die de verwachtingen overtrof. Bezoekers waren enthousiast over het diverse aanbod van de aanwezige vrijwilligersorganisaties.

“ik kan binnenkort al aan de slag”
Een van de bezoekers deelde zijn ervaring: “Ik heb de vrijwilligerstest gedaan en nu weet ik veel beter welk vrijwilligerswerk echt goed bij mij past. Ik heb vandaag meteen twee interessante vacatures gezien, dat wordt nog moeilijk kiezen.” Een andere bezoeker voegde toe: “Ik ben vandaag naar de vrijwilligersmarkt gekomen omdat ik recent met pensioen ben gegaan en ik graag actief wil blijven. Ik heb zojuist een heel fijn gesprek gehad en kan binnenkort al bij ze aan de slag.”

Nieuwe gezichten voor vrijwilligersorganisaties
Voor de vrijwilligersorganisaties was de markt een uitstekende gelegenheid om nieuwe vrijwilligers te werven en hun naamsbekendheid te vergroten. Marianne Knijnenburg van Stichting Goede Doelen Boekenhuis was bijzonder tevreden: “Het enthousiasme van de bezoekers is bijzonder inspirerend voor ons. We hebben vandaag maar liefst vijf nieuwe vrijwilligers binnengehaald voor het boekenhuis, van jong tot wat ouder. Dit is de eerste keer dat we deelnemen, het overtreft onze stoutste verwachtingen.”

Positieve ervaring
Nathalie Ros van Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg deelde vergelijkbare positieve ervaringen: “We hebben vandaag zoveel mooie gesprekken met echt geïnteresseerde bezoekers gevoerd. We hebben meerdere potentiële vrijwilligers kunnen interesseren om zich aan te sluiten bij onze stichting én we hebben weer een stap gezet in het vergroten van onze naamsbekendheid en het creëren van een stukje bewustwording. De vrijwilligersmarkt is voor ons echt een positieve ervaring.”