[VIDEO] Een feestelijke start van de bouw van nieuw gebouw Autobedrijf Weerheim

[VIDEO] Een feestelijke start van de bouw van nieuw gebouw Autobedrijf Weerheim

Op vrijdag 24 mei was het een feestelijke dag voor Sander Albers en Herbert Eits van autobedrijf Weerheim, deze dag stond namelijk in het teken van de start van de bouw van hun nieuwe bedrijfspand op Bedrijventerrein Parkrijk.

Mijlpaal in de grond geslagen
De ‘mijlpaal’ werd symbolisch de grond ingeslagen door de dochter van Herbert, Maartje en de zoon van Sander, Harvey. ‘Het nieuwe pand wordt een ‘Mobipunt’, waar klanten naast regulier auto-onderhoud ook terecht kunnen voor elektrische fietsen en elektrische auto’s. Een deel van de ruimte in het bedrijfspand wordt verhuurd aan andere ondernemers in de mobiliteitssector, zoals een fietsverhuur, fietsenmaker. Daarnaast is er in het pand ook ruimte voor daghoreca.

Duurzaamheid staat voorop
Wethouder Armand van de Laar is erg blij met de komst van het autobedrijf naar RijswijkBuiten, zo vertelt hij : “Van harte gefeliciteerd aan het bedrijf en de beide compagnons, Sander Albers en Herbert Eits, met deze letterlijke ‘mijlpaal’, die zojuist de grond in is geslagen. Dit was vroeger een kasgebied en dat is helemaal getransformeerd tot woongebied. Dit is de mooiste locatie om te werken en er komen steeds meer bedrijven hiernaar toe. In 2008 is deze wijk neergezet als ‘Duurzaamste wijk van Nederland’, het is hard vechten om deze propositie te blijven volhouden. Dit begon als één van de eerste grootschalige gasvrije wijken van Nederland en we zie dat we nu met klimaatmaatregelen en met extra isolatie heel hard moeten werken om dat voorstel vol te blijven houden. Het ‘Mobipunt’ draagt bij aan de duurzaamheid van RijswijkBuiten en daar ben ik trots op.