De 49ste editie van de Ringvaart Regatta in Leidschendam aangekomen

De 49ste editie van de Ringvaart Regatta in Leidschendam aangekomen

Op woensdag 29 mei vindt de 49ste editie van de Ringvaart Regatta plaats. De deelnemers roeien een race over een afstand van 100 kilometer. Het eerste team, team 33, is in de middag aangekomen bij de belangrijke tussenstop.

Een groot festijn
In 1976 werd de eerste Regatta georganiseerd ter ere van het 100-jarig bestaan van de Delftse studenten roeivereniging, LAGA. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een groot festijn, waarbij verschillende roeiverenigingen en individuele roeiers meedoen aan deze roeimarathon.

Belangrijke tussenstop
Vanaf Leiden start de roeitocht richting Hoofddorp, vervolgens keren ze terug naar Leiden en roeien dan verder via Leidschendam naar Delft. De race is eindelijk van start gegaan, ook al is het weer niet al te best. Het eerste team, Team 33, heeft zojuist Leidschendam bereikt. Dat is een belangrijke tussenstop vanwege de sluis. Het is een uitdagend stukje van de route,  voordat ze hun reis naar Delft voortzetten.

 

3.5