Verschillende overtredingen bij controle op bedrijvenpark De Boezem

Verschillende overtredingen bij controle op bedrijvenpark De Boezem

Vorige week hebben de gemeente, Omgevingsdienst Haaglanden en de politie samen een controle uitgevoerd op bedrijvenpark De Boezem in Pijnacker. Ze keken speciaal naar autobedrijven. Tijdens de controle werd gelet op milieuregels, of de bedrijven zich aan het bestemmingsplan hielden, uitkeringsfraude en voertuigcriminaliteit. Ze zochten bijvoorbeeld naar gestolen voertuigen of onderdelen, verborgen ruimtes in auto’s en het omkatten van auto’s.

Meerdere misstanden aangetroffen
Tijdens de controle zijn meerdere misstanden ontdekt. Bij een bedrijf vond de Forensisch Opsporing Automotive een gestolen motorblok van een scooter. De politie heeft deze scooter dan ook in beslag genomen. Bij twee bedrijven bleek een medewerker aan het werk te zijn terwijl hij een uitkering ontving. De Omgevingsdienst Haaglanden heeft meerdere waarschuwingen gegeven voor milieuovertredingen. Tot slot ontdekte de gemeente dat er bij één bedrijf illegale bewoning plaatsvond.

Onveilige situaties
Deze regelmatige controles zijn belangrijk om georganiseerde criminaliteit in de gemeente aan te pakken. Ze maken het mogelijk om ‘foute’ ondernemers die in het criminele circuit actief zijn, op te sporen en aan te pakken. Steeds vaker maken criminelen voor hun illegale activiteiten gebruik van diensten van legale bedrijven. Dit wordt ook wel  ondermijning genoemd, en het kan tot onveilige situaties leiden.
De hulp van inwoners is cruciaal bij de aanpak van georganiseerde criminaliteit. Heb je het gevoel dat er iets niet klopt in jouw woonomgeving of werkomgeving? Meld het, ook als je het niet zeker weet. Geef verdachte situaties door aan de politie via 0900-8844 of anoniem aan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.