[VIDEO] Wethouder Brederodeschool ontvangt Verkeersveiligheidslabel

[VIDEO] Wethouder Brederodeschool ontvangt Verkeersveiligheidslabel

De Wethouder Brederodeschool ontving vandaag voor de derde keer op rij het Verkeersveiligheidslabel van School op SEEF uit handen van wethouder Mobiliteit Armand van de Laar. De school is ook genomineerd voor het winnen van één van de zeven ANWB Verkeerspleinen.

Groot feest
De overhandiging werd een mooi feest: Veel leerlingen waren aanwezig bij dit feestelijke moment. Zij mochten ook genieten van een zelfgemaakt lied over verkeersveiligheid wat gezongen werd door vijf leerlingen. Na de opvoering hiervan ontvingen zij een luid applaus.

De directrice van de school, Bianca Butter, is erg blij met deze erkenning: “Het geeft ons natuurlijk veel voldoening. Wij steken er erg veel moeite in en het is fijn dat dat wordt erkend.”

Demonstratie
Als afsluiting gaven een paar leerlingen ook een demonstratie van de verkeerslessen. Wethouder Van de Laar nam hierbij de tijd om de kinderen nog wat extra kennis en tips mee te geven. Hij benadrukte dat het belangrijk is om oogcontact te zoeken met de andere deelnemers in het verkeer, alvorens over te steken of een kruispunt op te gaan.

Trambaan
De betrokkenheid van de Wethouder Brederodeschool bij verkeersveiligheid is groot, mede door de uitdagende locatie vlak bij een trambaan. De oversteek over deze trambaan is onderdeel van de route naar de gymzalen, die zowel te voet als per fiets wordt afgelegd. Al vanaf groep 3 oefenen de leerlingen met deze route.

ANWB Verkeersplein
Naast deze erkenning maakt de Wethouder Brederodeschool ook nog eens kans op het winnen van een ANWB Verkeersplein. Op een ANWB Verkeersplein kunnen leerlingen dagelijks oefenen met verschillende verkeerssituaties, waaronder oversteekoefeningen, het nemen van scherpe bochten, inhalen van andere verkeersdeelnemers en het nemen van een rotonde. Daarnaast leren kinderen de betekenis van verkeersborden. De Wethouder Brederodeschool is één van de 300 genomineerde scholen in Nederland. De zeven scholen met de meeste stemmen krijgen een ANWB Verkeersplein. Stemmen kan tot en met vrijdag 31 mei via deze link.