[VIDEO] Pasar Makan één van de eerste toko’s van Oud-Rijswijk

[VIDEO] Pasar Makan één van de eerste toko’s van Oud-Rijswijk

Gina en Frans Arenberg Peeters zijn in 1986 begonnen met de toko Pasar Makan aan de Schoolstraat 2a in Oud-Rijswijk. Pasar Makan was toendertijd één van de eerste toko’s van Oud-Rijswijk en daar is het paar erg trots op.

De zaak waar smaak in zit
Samen met hun kinderen hebben zij van Pasar Makan ‘de zaak waar smaak in zit’ gemaakt. Inmiddels is Pasar Makan al 38 jaar een groot begrip in Oud-Rijswijk. De meeste gerechten die in de toko geserveerd worden, komen uit Java, de geboortestreek van de ouders van Gina en Frans.
De gerechten worden zeven dagen per week met veel zorg en uitsluitend met verse kruiden bereid. Het stel biedt een uitgebreide selectie aan gerechten, waaronder de geliefde Saté Kambing, de smaakvolle Kip Cashew, en de veelzijdige Nasi Rames, die je zelf naar wens kunt samenstellen.

Van Gado Gado tot Pangsit
De toko is in de afgelopen jaren erg gegroeid, zo helpen de dochters van Frans en Gina af en toe ook mee in de toko. Het geheim van de eigenaren is ‘doorzetten’, zo vertelt Gina: “Vooral ook het samenwerken is erg belangrijk. Zo staat Frans in de keuken, de jongste dochter kookt mee en onze andere dochter staat voor in de toko en ik ben meer van de administratie en de invalkracht. Het is echt een familie bedrijf die blijft doorzetten, dat is belangrijk. Je wordt erg gewaardeerd door de klanten. En we werken hard, zo zijn we 7 dagen in de week geopend en we koken elke dag. Het is niet dat je een dag niets doet, want je staat eigenlijk constant aan!”