Help de gemeente bij het opsporen van de eikenprocessierups

Help de gemeente bij het opsporen van de eikenprocessierups

Met het begin van het warmere weer is ook de eikenprocessierups weer terug in Rijswijk. De eikenprocessierups is vooral actief van mei tot en met juli en komt ook voor in de eikenbomen in Rijswijk. Deze rups kan vervelende klachten veroorzaken, zoals erge jeuk, huidirritaties en zelfs ademhalingsproblemen. De gemeente bestrijdt de eikenprocessierups op verschillende manieren. De gemeente kan hierbij jouw hulp goed gebruiken.

 

Eikenprocessierups in eiken
De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. Deze behaarde rups kan van mei tot en met juli op eiken voorkomen. De rupsen gaan groepsgewijs, in processie, op zoek naar voedsel. Dit kan een plaag worden, wat kan leiden tot vervelende klachten, zoals flinke jeuk, huidirritaties en zelfs ademhalingsproblemen. Dit is de reden dat de gemeente Rijswijk actief bezig is met het bestrijden van deze rups.

 

Meld de rupsennesten
Op https://www.rijswijk.nl/ziekten-en-plagen kun je zien welke nesten van eikenprocessierupsen al bij ons bekend zijn. Zie je ergens anders een nest?

Maak dan een melding via Gemeente Rijswijk https://www.burgerklacht.nl/rijswijk/melding.php of bel het Klant Contact Center op telefoonnummer 14070 (optie 4). Ook als je de eikenprocessierups in particuliere tuinen ziet, wil de gemeente dat graag weten.