[VIDEO] Gaat Reptielenzoo Serpo dan eindelijk open voor publiek?

[VIDEO] Gaat Reptielenzoo Serpo dan eindelijk open voor publiek?

In een gigantische oude drukkerij, tussen grijze bedrijfsgebouwen in de Rijswijkse Plaspoelpolder, zou het moeten gaan gebeuren. Een permanente Zoo voor honderden slangen, krokodillen, varanen, hagedissen, schildpadden en vissen. Al in 2014 waren er plannen om open te gaan voor publiek, maar na 10 jaar zijn de deuren van de Zoo nog steeds gesloten voor het publiek. Oprichter Walter Getreuer vertelt ons waarom en geeft ons een uniek kijkje in de Zoo.

Een liefde voor reptielen
Als 8-jarige jongen begon Walter Getreuer al met het houden van reptielen, waarbij hij veel kennis opdeed. Het was nooit zijn bedoeling om een Reptielenzoo op te richten, maar nu werkt hij hard aan de realisatie van een Reptielenzoo in Rijswijk en hij is er ontzettend trots op. Niet alleen Walter is gek op reptielen; zijn dochter Esther heeft deze passie ook van jongs af aan meegekregen. Het idee is dat Esther in de toekomst het stokje van haar vader zal overnemen.

Wanneer gaat de Serpo open ?
Veel mensen vragen zich af wanneer Serpo dan eindelijk open gaat, en zelfs of Serpo überhaupt nog open gaat. Hierop reageert Walter als volgt: “Het duurt heel lang, omdat alles wat je hier ziet is helemaal zelfgemaakt. Dit heeft twee redenen: het is heel leuk om alles zelf te maken, maar het bespaart ook geld. Er zitten ook ontzettend veel regels aan vast, dit gebouw staat midden in een kantorengebied en wij willen er een openbaar gebouw van maken. Daar heb je de hulp van de gemeente en de provincie van nodig.
Ik vind dat mensen vaak slecht geïnformeerd zijn, zo weten ze helemaal niet wat een ondernemer nou allemaal moet doen aan regeltjes. Dat kost heel veel tijd en uiteindelijk is het goed dat we alles zelf vanaf nul aan het bouwen zijn, zodat we de kosten beperkt kunnen houden want de vergunningen gaan daardoor niet sneller of langzamer. Ik vind het jammer dat mensen daar dan negatieve opmerkingen over maken.”

Op de vraag wanneer Serpo dan opengaat voor publiek  kon Walter nog niet concreet reageren, zo vertelt hij ons dat het in de toekomst open moet gaan en het liefst zo snel mogelijk. Serpo zit in een stadium dat het dit jaar voor de Zoo moet gaan lukken.