Wethouders bezoeken het Kindcentrum Regenboog en CulturA & Zo

Wethouders bezoeken het Kindcentrum Regenboog en CulturA & Zo

De Kopgroep Wethouders voor Kindcentra, een initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, bezocht op woensdag 29 mei Kindcentrum Regenboog en CulturA & Zo in Nootdorp. De Kopgroep bestaat uit wethouders uit heel Nederland die zich inzetten voor de ontwikkeling van integrale kindcentra. Wethouder Peter Hennevanger vertegenwoordigt de gemeente Pijnacker-Nootdorp in de Kopgroep.

Het integraal kindcentrum Regenboog
Een integraal kindcentrum is een plek waar onderwijs en kinderopvang op één locatie zijn samengevoegd. Kinderen van 0 tot 13 jaar kunnen hier terecht. De wethouders uit de Kopgroep steunen de ontwikkeling van deze centra. Ze willen zorgen voor een sterke en duurzame basis voor kinderen en hun ouders.

Kindcentrum Regenboog in Nootdorp was het inspirerende voorbeeld van de dag. Patrick Kort-Spoelman, directeur onderwijs, en Chantal de Koning, vestigingsmanager bij SkippyPepijn kinderopvang, vertelden de wethouders over de aanpak van Kindcentrum Regenboog en legden uit hoe het kindcentrum verbonden is met de rest van de wijk. Daarna kregen de wethouders een rondleiding door het kindcentrum.

Het vervolg bij CulturA & Zo
De bijeenkomst werd voortgezet in CulturA & Zo. Medewerkers van het Nederlands Jeugdinstituut presenteerden daar hun publicatie “Opgroeien doe je samen”, die gaat over het versterken van de pedagogische basis. Deze basis omvat alle contacten, sociale relaties en leefomgevingen die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, zoals buren, vrienden, leerkrachten, medewerkers van de opvang en sporttrainers.

Iedereen speelt een rol: samen vormen we als samenleving het fundament voor opgroeien. In een panelgesprek, waar ook Tessa Wessels van de Casaschool aan deelnam, werd besproken hoe de gemeente, het onderwijs en de kinderopvang kunnen bijdragen aan het versterken van de pedagogische basis en zo de kansen voor onze kinderen kunnen vergroten.

4o