G-Team van SEV speelt voetbal met gemeenteraad en college

G-Team van SEV speelt voetbal met gemeenteraad en college

Woensdagavond werd na een periode van bijna 10 jaar afwezigheid de klassieker SEV G-team versus de gemeenteraad gespeeld onder toeziend oog van burgemeester Martijn Vroom, die zichtbaar genoot. Scheidsrechter Pieter van Baalen werd bijgestaan door wethouders Bianca Bremer en Astrid van Eekelen, die fungeerden als lijnrechters. De gelederen van de gemeenteraad wisten zich gesteund door griffiemedewerker Edgar de Bruin en wethouder Jeffrey Keus, die uitstekend keepte.

Een verslag van de wedstrijd
Het G-team van SEV ging voortvarend van start. Binnen de kortste keren stond de gemeenteraad met 3-0 achter, waarbij opgemerkt moet worden dat het zelfs 4-0 had kunnen zijn. Een penalty werd gemist. Na rust kwam de gemeenteraad sterk terug. Het lukte SEV niet de verdedigingslinie gesloten te houden. Na een zware overtreding volgde een penalty, die feilloos door CU-fractievoorzitter Frank Wilschut in het doel achter de SEV-doelman werd geponeerd. Vlak voor het eindsignaal werd door SEV hands gemaakt in het strafschopgebied. Wederom een penalty voor de gemeenteraad, die knap gestopt werd door keeper kanjer Arie. Eindstand 3-1, een klinkende overwinning dus voor SEV.

Cup voor G-Team
De geestelijk vader van het sportevenement GBLV-raadslid Hans Peter Klazenga kreeg uit handen van de burgemeester als 1e een herinneringsmedaille overhandigd. De cup met de grote oren ging welverdiend naar het enthousiaste G-team. De gemeenteraad likt haar spreekwoordelijke wonden en beraadt zich over een eventuele revanche volgend jaar.