Regen maakt plaats voor Olympische Winterspelen in de kas bij Kidskamp Oude Leede

Regen maakt plaats voor Olympische Winterspelen in de kas bij Kidskamp Oude Leede

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse Kidskamp plaats, georganiseerd door de Kidsclub Oude Leede. Deze vereniging organiseert wekelijks een gezellig uurtje voor kinderen uit Oude Leede, waarbij knutselen en spelletjes centraal staan. Het jaarlijkse Kidskamp is echter het hoogtepunt, en ook dit jaar was dat weer een groot succes!

Verhuisd naar de Kas
Het kamp zou oorspronkelijk plaatsvinden in een weiland aan de Wilgenweg, maar bij aankomst bleek het weiland te nat om de tenten op te zetten. Ook de weersvoorspellingen waren niet bepaald gunstig. Op het laatste moment werd besloten om het kamp te verplaatsen naar een kas in Oude Leede. Hier werden vijf tipitenten, een een legertent opgezet. Ook werd de schuur omgetoverd tot het Holland Huis, volledig in het thema van de Olympische Winterspelen.

“Kidskamp is echt iets uit Oude Leede”,  vertelt Jurre, een deelnemer van het kamp. “We hebben elke week een uurtje gezellig bij elkaar en gaan dan knutselen of andere leuke dingen doen. Aan het einde van het seizoen hebben we altijd kamp, we slapen dan in tenten. Dit jaar sliepen we in tenten die in een kas stonden! Dat was heel gaaf!”

Creatief Begin en Bonte Avond
Het kamp begon vrijdagmiddag. Alle kinderen kwamen aan en maakten hun slaapplaatsen gereed. Na wat uitleg over het kamp werd er druk geknutseld aan Olympische shirtjes, medailles en vlaggen. Alles werd mooi versierd, wat zorgde voor een echt ‘Olympisch’ gevoel.

Na een smakelijke maaltijd met patatjes en een toetje bestaande uit vla likken zonder lepel, was het tijd voor de Bonte Avond. Anniek, een van de deelnemers, vertelt met een lach op haar gezicht: “Elk jaar heb je een bonte avond, dan kan je een optreden doen. Ik had dit jaar gewonnen samen met een vriendin van mij. Als je wint, krijg je altijd een ereronde met een leuk vervoersmiddel. Dit jaar was het een Porsche met een open dak. Je mag dan een rondje rijden door Oude Leede. Dat was super leuk!”

Spannende Avonturen en Kampvuur
De jongste groep beleefde hierna een spookvossenjacht op een boerderij aan de Zuideindseweg, georganiseerd door de Teenage club. Het kampvuur in de kas zorgde voor een gezellige afsluiting van de avond, waar broodjes en marshmallows werden gebakken. Voor de oudere kinderen volgde daarna nog een spooktocht, waarna iedereen met grote verhalen terugkeerde naar het kamp.

Ochtendgymnastiek en Olympische Winterspelen
Zaterdagochtend begon, volgens sommigen net iets te vroeg, met ochtendgymnastiek. Het begon met rustige muziek, die later overging in opzwepende beats. “Het was heerlijk dat we zo droog in de kas stonden, want het regende behoorlijk in de nacht en ochtend”, aldus Mariska van Wijk, een van de leden van de organisatie.

Na een stevig ontbijt was het tijd voor de Olympische Winterspelen. De kinderen deden mee aan allerlei spellen zoals ijspegels vangen, sneeuwballen gooien, verkleedwedstrijden, skaten, biatlon, bobsleeën, curling en snowboardbalans.

Tubing en Afsluiting
Na de lunch, die bestond uit pannenkoeken gebakken door ouders, vertrokken de kinderen naar Outdoor Valley in Bergschenhoek om te tuben. Dit bleek een groot succes, waarbij de kinderen in groepjes van de berg af gleden in banden. Aan het eind van de middag keerden ze terug naar het kamp. Na een ijsje werden de kinderen opgehaald door hun ouders. “Kidskamp is altijd erg leuk! Je slaapt lekker weinig en we doen super veel leuke dingen. Volgend jaar ga ik weer mee!”, besluit Anniek als ze het terrein verlaat.

Het Kidskamp van 2024 was een groot succes, met veel plezier en onvergetelijke momenten voor iedereen. De organisatie bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan dit evenement.