Deze week meer treinen in Rijswijk

Deze week meer treinen in Rijswijk

Treinreizigers die in- en uitstappen op Station Rijswijk staan deze week voor een aangename verrassing: Sinds dinsdag 18 juni kunnen reizigers vaker instappen in de sprinters in Rijswijk. In de spits rijden de treinen nu om de 10 minuten.

Van vier naar zes
Voorheen reden er vier treinen per uur in Rijswijk. Dit betekende vaak erg drukke treinen. Nu zet de NS zes treinen per uur in. De sprinters rijden nu om de 10 minuten. Dit geldt zowel richting Den Haag, en in de richting van Rotterdam/Dordrecht.

Alleen deze week
“Dit is echter wel maar tijdelijk”, aldus Arno Leblanc, woordvoerder van de NS. “Tot 22 juni hebben de mensen in Rijswijk een bonus. Na vrijdag is de dienstregeling weer als vanouds.”

Extra treinen als compensatie
De reden voor de extra treinen deze week? Vanwege werkzaamheden in Eindhoven rijdt er tussen Den Haag, Rotterdam en Eindhoven één Intercity minder per uur. De NS heeft hierdoor besloten om de inzet van de sprinters tussen Den Haag en Rotterdam te verhogen. Zo wil het bedrijf de reizigers deze week enigszins compenseren.

Nieuwe dienstregeling
Op 10 december wordt er door de NS een nieuwe dienstregeling ingevoerd. Leblanc vervolgt: “Het voornemen is om vanaf dan de sprinters om de tien minuten te laten rijden. Nu kan dat nog niet omdat er nog het een en ander moet gebeuren aan het spoor.”

Reden voor meer vertraging?
“Eerst zien dan geloven”, zegt een reiziger. “Ik vind het een goed initiatief van de NS. Alleen ik denk wel dat er nu veel treinen gaan uitvallen en te kampen gaan krijgen met vertraging.”