[REPORTAGE] Een terugblik op 100 jaar Zwembad De Put

[REPORTAGE] Een terugblik op 100 jaar Zwembad De Put

Zwembad De Put in Rijswijk vierde afgelopen jaar het 100-jarig bestaan. Zwembad De Put is al generaties lang een geliefde plek van inwoners. Zij hebben aan de Huis te Landelaan gezwommen, gesport en van de zon genoten. Feel Good Radio ging langs voor een documentaire.

Wij spraken onder andere met Eus, Ed en Niels. Zij zijn vrijwilligers bij De Put. Zij vertellen iets over de historie van het zwembad en over de impact die het De Put heeft op de impact van Rijswijk

Over Zwembad De Put
Zwembad De Put werd in 1923 geopend als een natuurbad, gegraven uit een oude zandafgraving. In de beginjaren was het een eenvoudig zwembad, maar het trok al snel veel bezoekers, mede dankzij de gunstige ligging en de natuurlijke omgeving. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het zwembad gesloten en raakte het in verval.
Na de oorlog werd het zwembad heropend en opgeknapt.

Veel verbeterd in 100 jaar
In de jaren zestig en zeventig werden diverse verbeteringen doorgevoerd, waaronder de aanleg van betere sanitaire voorzieningen en een apart peuterbad. In de afgelopen decennia zijn er meerdere moderniseringen doorgevoerd. Zo zijn er van zonnepanelen en waterbesparende systemen geïnstalleerd. Inmiddels biedt het zwembad nu een groot zwemgedeelte, een kinderbad, ligweiden en plek om aan versnaperingen te komen.

Reportage
Bekijk de reportage hieronder: