Een portret van Nancy van Buuren: Begeleiding bij afscheid en uitvaart

Een portret van Nancy van Buuren: Begeleiding bij afscheid en uitvaart

Bijna 25 jaar werkte Nancy van Buuren in de lokale mediawereld en zo leerde veel mensen haar dan ook kennen, zowel privé als zakelijk. Dit werk deed ze met veel overtuiging, maar toch koos ze er 10 jaar geleden voor om haar leven om te gooien. Ze deed de opleiding tot uitvaartverzorgster en werkt ondertussen al weer tien jaar met veel toewijding in dit vakgebied.

Portret van Nancy
Onze redactie portretteert regelmatig bekende mensen uit de regio. Vandaag een portret van Nancy die niet alleen van het leven houdt, maar ook graag een goed glas wijn drinkt en zit inzet voor haar verbinding met mensen. We ontmoeten haar in de kleine aula van crematorium Pax gelegen op de begraafplaats St. Barbara op de rand van Rijswijk.

Gedreven vakvrouw
Op de vraag waarom Nancy zo gedreven is in haar vak vertelt ze: “Ik ondersteun graag bij een van de moeilijkste en emotioneelste periodes in uit het leven, bij afscheid en de uitvaart. Ik ondersteun mensen die met de laatste levensfase worden geconfronteerd door ouderdom, zelfgekozen of ziekte. Aanvoelen wat nodig is, handvatten aanreiken of juist een stapje terug doen, dat is waar ik me in gespecialiseerd heb.”

Persoonlijke betrokken
Volgens Nancy kan je dit werk alleen doen als je oprecht betrokken bent bij de mensen en hun situatie: “Het verbaast me steeds weer, dat ik dicht bij iemand mag komen in het laatste stukje van zijn of haar leven. De vertrouwelijkheid en intimiteit van deze momenten. Ik ben dankbaar dat ik deze begeleiding kan en mag doen, omdat dood en sterven juist over het leven gaan.”

Altijd ‘aan’ staan
Nancy vertelt ons dat je dit werk niet moet doen als je een 9 to 5 mentaliteit hebt. “Ik sta 24/7, 365 dagen “aan”. Als ik start met een begeleiding bij afscheid dan ga je in mijn ogen een onvoorwaardelijke periode aan met diegene die de behoefte vraag heeft. Dat voelt heel fijn voor de persoon die het aangaat maar ook voor de nabestaanden.

Portretvideo
Bekijk het volledige portret van Nancy in onderstaande video: