[VIDEO] Politiekids afgestudeerd en beloond met mooi diploma

[VIDEO] Politiekids afgestudeerd en beloond met mooi diploma

Donderdag reikte burgemeester Bjorn Lugthart diploma’s uit aan de Politiekids in Pijnacker. Leerlingen van De Schatkaart, de Josephschool en de Casaschool hebben zich de afgelopen tijd goed ingezet als hulppolitie. Hiervoor werden zij donderdag in het zonnetje gezet door de burgemeester.

Politiekids
De Politiekids hebben afgelopen schooljaar een helpende hand uitgestoken naar de Politie. op de donderdagmiddagen waren zij in de omgeving actief als hulppolitie. Ook werd dit initiatief ingezet om kinderen te laten kennismaken met de taken van de politie. Björn sprak de kinderen toe: “Jullie hebben een mooi kijkje in de keuken gekregen van de politie. Jullie hebben dingen gezien over schoon en dingen gezien over een fijne en veilige samenleving. Politiewerk is ontzettend lastig. Jullie hebben fantastisch werkt gedaan. Daar kan je enthousiast tegen iedereen over vertellen”

Persoonlijk verhaaltje
De politie was uiteraard ook aanwezig en reikte samen met de burgemeester de diploma’s uit met voor iedereen een persoonlijk verhaaltje. De kinderen reageerden zelf ook tijdens de uitreiking: “We hebben allemaal coole dingen gedaan. We hebben mensen mogen aanspreken op de veiligheid. Ook heb ik mogen meerijden in de politieauto en dat was echt vet”, aldus een Politiekid.

Samenwerking tussen partners
Tijdens de opleiding van Politiekid zien de kinderen de samenwerking tussen de wijkmanagers, de politie en de BOA’s. En of de kids dan zelf ook politieagent willen worden? Er gingen toch wel wat vingertjes de lucht in. Of ze er over een aantal jaren nog zo over denken… Dat moeten we afwachten. Ze kunnen nu in ieder geval een voorbeeldrol spelen voor vriendjes en in de buurt. De burgemeester besloot met de woorden: “Daar rekenen we wel een beetje op. Gefeliciteerd met jullie diploma!”

Politiekids - Pijnacker-Nootdorp.tv 5 Politiekids - Pijnacker-Nootdorp.tv 1 Politiekids - Pijnacker-Nootdorp.tv 2 Politiekids - Pijnacker-Nootdorp.tv 3
<
>
Politiekids - Pijnacker-Nootdorp.tv