Constante werkzaamheden zorgen voor begrip en onbegrip bij inwoners

Constante werkzaamheden zorgen voor begrip en onbegrip bij inwoners

Wie zich door Rijswijk begeeft heeft het ongetwijfeld gemerkt. Veel wegen en trottoirs liggen open. Onze verslaggever maakte een rondje door Rijswijk en kwam veel locaties tegen waar momenteel aan de weg wordt gewerkt. Wat is hier de reden voor en waarom wordt er aan zo veel wegen tegelijk gewerkt? Wij gingen in gesprek met verantwoordelijk wethouder Mark Wit. Hij vertelt over de werkzaamheden.

Werkzaamheden
Er vinden op dit moment allerlei soorten werkzaamheden plaats. Kabels en leidingen worden vervangen, bomen die in slechte staat verkeren worden vervangen en de wegen worden opnieuw ingericht. Op dit moment wordt gewerkt aan de Lindelaan, de Delftweg, Huis te Landelaan, de Frijdastraat, de Handelskade, en een deel van de Rembrandtkade. Op de Prinses Beatrixlaan is gewerkt aan de aanleg van een grote warmteleiding voor WarmtelinQ. Deze werkzaamheden bevinden zich al in de afrondende fase. De Laan van Het Haantje is op donderdag 27 juni aan de beurt.

Waarom ligt er zo veel open?
“De infrastructuur is in delen van Rijswijk aan vervanging toe, met name in Oud Rijswijk”, dat zegt wethouder Mark Wit. “Niet alleen de infrastructuur bovengronds moet worden vervangen, ook de kabels en leidingen onder de grond zijn aan vervanging toe. De komende jaren vinden er daarom in Oud Rijswijk veel werkzaamheden plaats en worden er een aantal straten heringericht. Verder wordt de infrastructuur uitgebreid omdat de stad groeit, en om Rijswijk klaar te maken voor de toekomst.”

Volgens Wit is de infrastructuur na een bepaalde periode na aanleg verouderd. Dat moment is nu dus aangebroken. Het is dan nodig om grootschalig onderhoud of vervangingswerkzaamheden uit te voeren. “We spannen ons daarbij in om de overlast en verkeershinder zo veel mogelijk te beperken.”

Erg vervelend
“Als ik door Rijswijk fiets moet ik wel 5 keer een andere route zoeken”, klaagt Rosa. “Het lijkt wel alsof er na elke hoek of bocht weer iets nieuws aan de hand is. Erg vervelend.” We lopen ook Robert tegen het lijf. Hij klaagt vooral dat hij steeds om de bouwwerkzaamheden heen moet lopen. “En vooral met regenachtig weer vind ik dat niet zo fijn omdat de hond dan ook niet goed weet wat hij moet doen.”

Onoverzichtelijk
Nu lijkt het er een beetje op dat de gemeente heel onoverzichtelijk te werk gaat. Volgens Wit is dit niet het geval: “Werkzaamheden worden goed voorbereid en afgestemd en via verschillende manieren gecommuniceerd aan onze inwoners en weggebruikers. Waar nodig stellen we omleidingsroutes in of draaien tijdelijk een rijrichting om, zodat alle huizen goed bereikbaar blijven en de veiligheid voor alle weggebruikers ook tijdens de werkzaamheden gegarandeerd blijft”, besluit de wethouder.

Ook positieve reacties
“Persoonlijk vind ik het een goede zaak dat de gemeente iets doet aan de wegen. Niet alles is meer zo goed als eerst. Een goede zaak!”, aldus een voorbijganger. “Als we er dan nu maar weer voor de komende jaren vanaf zijn.”

6 9 1 14 12 Frijdastraat Frijdastraat 7
<
>
Laan van Het Haantje - Rijswijk.tv