[VIDEO] 50 uur lang sportieve marathon bij RKDEO

[VIDEO] 50 uur lang sportieve marathon bij RKDEO

De negende editie van de 50 uur marathon is vrijdagmiddag om 18:00 uur feestelijk van start gegaan bij sportvereniging RKDEO in Nootdorp. Burgemeester Björn Lugthart gaf, samen met een speler van de club, het officiële startsein door een taart aan te snijden.

Heel weekend sport
Het evenement, dat duurt tot zondagavond 20:00 uur, biedt deelnemers de kans om verschillende sporten te beoefenen. Onder de sporten die op het programma staan, zijn voetbal, badminton, darten, poolen en klaverjassen. De organisatie van de marathon is in handen van een toegewijde groep vrijwilligers die zorgen voor een plezierige en sportieve sfeer.

Afscheid van Henk van der Sman
Voor Henk van der Sman is deze editie bijzonder omdat het zijn laatste keer is als organisator. Van der Sman, die geen specifieke functietitel heeft maar bekend staat als een alleskunner, regelt veel binnen de groep vrijwilligers. In zijn afscheidspeech bedankte hij iedereen voor hun inzet, met een speciale vermelding voor de ‘jonge jongens’ die veel verantwoordelijkheid hebben overgenomen. Hij sprak zijn trots uit over de gezamenlijke prestatie.

De club is mijn club
De marathon zal na het weekend worden afgesloten met een feest. Van der Sman vertrok zaterdagochtend op vakantie, maar benadrukt dat hij de club, die hij in zijn hart draagt, regelmatig zal blijven bezoeken. “De club is mijn club, maar in de organisatie van de marathon zal ik er niet meer zijn,” aldus Van der Sman.

RKDEO Marathon IMG_8160 IMG_8188 IMG_8194 IMG_8195 IMG_8208 IMG_8211 IMG_8224 IMG_8230 IMG_8253 IMG_8260 IMG_8269 IMG_8277 IMG_8291 IMG_8295 IMG_8328 IMG_8339 IMG_8350
<
>
50 uur marathon RKDEO - Feel Good Radio