Voorlichting en demonstraties tijdens open dag Brandweer

Voorlichting en demonstraties tijdens open dag Brandweer

Zaterdag werd op het randje van Pijnacker een open dag gehouden bij de brandweer. Een evenement waar ook veel mensen uit Pijnacker-Nootdorp naar toe gaan. Tijdens de open dag kregen bezoekers voorlichting en demonstraties. Ook kwam ook de traumaheli nog even overvliegen.

Fan van de brandweer
Onze verslaggever ging een kijkje nemen en zag er jong en oud rondlopen die zich lieten informeren over wat de brandweer nou eigenlijk allemaal doet. De Nootdorpse Martijn liep met zijn hoofd in de wolken rond. “Ik spaar alles wat met de brandweer te maken heeft. Ik heb thuis heel veel miniatuur brandweerautootjes in de kast staan.” Hij denkt er ook over na om bij de brandweer te gaan: “Het lijkt me echt gaaf om als vrijwillige brandweerman te kunnen meehelpen als ik echt het verschil kan maken.”

Kijkje in de keuken
We spraken ook met een brandweerman: “Het is mooi om te zien dat mensen interesse hebben in wat wij doen. Ik denk dat het niet alleen leuk is voor mensen om een kijkje in de keuken te krijgen, maar ik zie het ook als een stukje bewustwording zodat mensen zien wat wij doen. We hebben als hulpverleners toch soms wel te maken met respectloze acties van omstanders. Als we door te laten zien wat we doen misschien onbewust mensen positief kunnen stemmen dan is dat extra meegenomen.”

Screenshot Screenshot Screenshot
<
>
Brandweer - Pijnacker-Nootdorp.tv