[VIDEO] Marlies en Resa maken iedere dag mooie herinneringen bij Don Bosco

[VIDEO] Marlies en Resa maken iedere dag mooie herinneringen bij Don Bosco

Marlies Cuppen en Resa Nabibaks zijn al jaren het gezicht van Don Bosco, hét jeugdcentrum in Rijswijk waar veel kinderen met plezier naartoe gaan.Maar hoe zijn de twee terechtgekomen bij Don Bosco en waarom is Don Bosco nou zo’n belangrijke plek voor de jeugd? Marlies en Resa vertellen aan ons hun verhaal.

Een tweede thuis
Zo’n 27 jaar geleden kwam Marlies Cuppen voor het eerst naar het Vakantiebos van Don Bosco, waar ze meteen vrienden maakte. Vanaf dat moment voelde Don Bosco als een tweede thuis voor haar, waardoor ze besloot om actief betrokken te blijven bij het jeugdcentrum. Toen ze 18 werd, begon ze als vrijwilligster en groeide later door tot coördinator. Vandaag de dag is ze trots om leidinggevende te zijn van Don Bosco, een plek die altijd een bijzondere rol in haar leven heeft gespeeld.

In 2018 begon Resa Nabibaks aan zijn stage bij Don Bosco tijdens zijn examenjaar van de opleiding Sociaal Werk. Hij herinnert zich nog goed hoe hij op zoek ging naar een geschikte stageplek en een stagemarkt bezocht. Verschillende organisaties waren aanwezig, maar Don Bosco viel direct op door hun afwezigheid. In plaats daarvan hingen er overal flyers met de boodschap dat ze er niet konden zijn vanwege dat ze het te druk hadden met de activiteiten, maar dat ze wel stagiaires zochten. Resa was meteen overtuigd: “Dit was voor mij echt de plek die ik zocht.”

Veel kinderen zien opgroeien
Het werk dat Resa en Marlies doen, is geen 9-tot-5 baan, en dat maakt dat het bij Don Bosco nooit saai is. Ze spelen in op de behoeften van de kinderen bij het kiezen van activiteiten, waardoor Don Bosco niet alleen een tweede thuis is voor Marlies en Resa, maar ook voor de kinderen. Dit maakt het werk voor beiden erg leuk.

Ze hebben vele kinderen bij Don Bosco zien opgroeien en dat is bijzonder. Zo zegt Marlies:”Wij willen ze echt het gevoel geven dat ze hier zichzelf kunnen zijn, fouten mogen maken, dat ze lekker mogen ravotten en dat is precies wat ze hier doen. Als ze hier voor het eerst binnenkomen, dan zijn ze vaak nog erg verlegen en na een paar keer mee te hebben gedaan, zie je ze echt opbloeien en dat is zo mooi om te zien.”

De toekomst van Don Bosco
De twee kijken trots terug op de afgelopen jaren, maar zijn ondanks de huidige omstandigheden ook heel hoopvol voor de toekomst. Want voor wie het is ontgaan, Don Bosco moet helaas het huidige terrein verlaten door het besluit van de verhuurder om het contract niet te verlengen. “Mijn droom is dat we Don Bosco kunnen voortzetten. Mijn doel en ambitie is om het met de mensen om ons heen te blijven doen, waar dan ook “,vertelt Marlies ons.

Resa heeft ook mooie plannen voor de toekomst zo zou hij willen dat Don Bosco ook een hulppunt gaat worden gezinnen. “Het zou mooi zijn als we in de toekomst als onder een dak kunnen aanbieden. Dat we de kinderen en gezinnen ook een stuk verder kunnen helpen in de ontwikkeling, bij problemen en vraagstukken meer kunnen helpen en hopelijk ook meer kinderen uit verschillende wijken kunnen helpen”, aldus Resa.