Gemeente Pijnacker-Nootdorp en het Hoogheemraadschap van Delfland slaan de handen ineen

Gemeente Pijnacker-Nootdorp en het Hoogheemraadschap van Delfland slaan de handen ineen

De Gemeente Pijnacker-Nootdorp en het Hoogheemraadschap van Delfland hebben vandaag een belangrijke samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze overeenkomst, ondertekend door hoogheemraad Peter Ouwendijk en wethouder Bart van Straten, markeert de start van een grootschalig onderhoudsproject aan wegen en waterkeringen rondom de Katwijkerlaan. Naast het verbeteren van de infrastructuur, wordt er ook gewerkt aan een ecologische verbindingszone en de aanleg van een nieuwe brug. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking om effici├źntie te maximaliseren en overlast voor de omgeving te minimaliseren.

De werkzaamheden omvatten groot onderhoud aan de wegen Katwijkerlaan en de kruising Vlielandseweg/Katwijkerlaan, evenals de aanleg van een nieuwe brug en een ecologische verbinding langs de Reesloot. Delfland neemt de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de waterkeringen langs de Katwijkerlaan en het kruispunt Nieuwkoopseweg, en zal nabij de Reesloot een nieuwe inlaat installeren om het watersysteem te verbeteren. Beide organisaties benadrukken de voordelen van deze samenwerking, zoals kostenbesparingen en het beperken van hinder voor omwonenden, wat resulteert in een win-win situatie voor de gemeenschap.