Bankje geplaatst ter nagedachtenis vermoorde Armando

Bankje geplaatst ter nagedachtenis vermoorde Armando

Burgemeester Huri Sahin heeft woensdag een bankje met plaquette onthuld op het Julialaantje, ter nagedachtenis aan Armando Balkaran die op 22 februari 2021 overleed naar aanlsieind van een steekpartij enkele dagen eerder.

Bankje komt in plaats van gedenksteen
De jongen werd zonder aanleiding omgebracht. De moeder van Armando, stiefvader en burgemeester Huri Sahin hielden een toespraak. Er werd eerder een gedenksteen geplaatst bij Voetbalvereniging Vredenburch. Deze is nu vervangen door een bankje met een tekst er op. Er waren veel mensen aanwezig tijdens de onthulling om nogmaals stil te staan bij deze droevige gebeurtenis.

Burgemeester Sahin vroeg zich in haar speech af hoe zoiets als dit heeft kunnen gebeuren en voor al ook waarom: “De ontzetting in onze samenleving was en is nog steeds enorm. Dat Armando een willekeurig slachtoffer was, deed ons beseffen dat het iedereen had kunnen overkomen. Iedereen die toevallig op dat moment op deze plek aan het wandelen was. Een onverteerbare gedachte.”

Blijven nadenken met elkaar
“Ik spreek de hoop uit dat veel mensen het bankje gaan gebruiken; van de bewoners en bezoekers van woonzorgcentrum Florence, tot de kinderen en ouders die hier voor de voetbal komen. Ook spreek ik de hoop uit dat de stoeptegel en het bankje mensen laat nadenken over hoe we in onze samenleving met elkaar willen omgaan. Met meer respect en tolerantie. Met meer omzien naar elkaar. Zinloos geweld mogen we nooit accepteren”. aldus de burgemeester.

Bankje ter nagedachtenis aan Armando Bankje ter nagedachtenis aan Armando Bankje ter nagedachtenis aan Armando
<
>