De tramhalte aan de Treubstraat gaat weer open

De tramhalte aan de Treubstraat gaat weer open

De tramhalte aan de Treubstraat wordt heropend, zoals vandaag besloten door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) bij de vaststelling van het openbaar vervoerplan 2025 van HTM. Op verzoek van de gemeente Rijswijk wordt de tijdelijke opheffing van deze halte, die sinds januari 2022 gesloten was, ongedaan gemaakt. De heropening per 1 januari 2025 is van groot belang voor de buurt, aldus de gemeente Rijswijk. Zowel bewoners als bedrijven, waaronder het hoofdkantoor van TUI en de Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk (BBR), hebben zich hard gemaakt voor dit besluit. De nabijheid van de halte is cruciaal voor de 800 medewerkers van TUI en vele andere pendelaars in de regio.

Bewoners protesteerden meerdere keren
In maart 2023 werd er voor de derde keer gedemonstreerd door buurtbewoners. De demonstrerende bewoners zeiden afhankelijk te zijn van tram 17 en de halte aan de Treubstraat: “De halte is voor bewoners van de Churchilltorens onontbeerlijk. De gemiddelde leeftijd is 75+ en veel mensen rijden ook geen auto meer. Velen zijn slecht ter been. Er zijn zelf mensen die hier zijn kómen wonen vanwege de tramhalte voor de deur”, zo vertelde omwonende Marian Demenint destijds tegen Rijswijk.tv.

Toekomstige ontwikkelingen Plaspoelpolder
Wethouder mobiliteit Armand van de Laar heeft zich actief ingezet voor de heropening en reageert verheugd op het besluit: “Vandaag is het moment waar we lang naar uit hebben gekeken. De heropening van deze belangrijke halte op een centrale plek in Rijswijk is een overwinning voor de gemeenschap en het bedrijfsleven.” Met de geplande bouw van 2000 woningen in het Kesslerpark en de herontwikkeling van bedrijfspanden naar kleinere bedrijfsunits voor start- en scale-ups in de Plaspoelpolder, zal de vraag naar openbaar vervoer toenemen. Investeringen in goed openbaar vervoer zijn dan ook essentieel. Het besluit van de MRDH en HTM is een gezamenlijk succes, tot stand gekomen door de inspanningen van bewoners, bedrijven en raadsleden die zich hier sterk voor hebben gemaakt.