Kindcentrum én huurwoningen in Hart van Nootdorp een stap dichterbij

Kindcentrum én huurwoningen in Hart van Nootdorp een stap dichterbij

Rondom de Koningin Julianastraat in Nootdorp worden diverse locaties herontwikkeld tot het Hart van Nootdorp. Op 3 juli is een belangrijke stap gezet met het ondertekenen van de aannemingsovereenkomst door Peter Hennevanger (wethouder onderwijs), Michiel Wijnen (partner Zenzo Maatschappelijk Vastgoed), en Dré Boidin (directeur Onderhoud & Vastgoed van woningcorporatie Staedion).

Ruim 60 huurwoningen en kindcentrum
Samen met Lithos bouw & ontwikkeling zullen deze partijen 63 huurwoningen en een integraal kindcentrum realiseren. Dit kindcentrum zal basisschool de Regenboog en kinderopvang SkippyPepijn samenbrengen onder één dak, wat een volledig programma biedt voor de kinderen. Het combinatiegebouw, dat 52 sociale huurwoningen en 11 midden huurwoningen zal omvatten, zal zich bevinden op de locatie van de voormalige brandweerkazerne aan de Koningin Julianastraat.

Aanpakken woningnood
De ontwikkeling van deze woningen is een belangrijke stap in de richting van het aanpakken van de woningnood in Pijnacker-Nootdorp. De gemeente en Staedion selecteerden in januari 2024 Zenzo & Lithos als de ontwikkelaar en bouwer voor dit project. Samen met architect KAW hebben zij het definitieve ontwerp uitgewerkt naar een technisch ontwerp.

Sloop brandweerkazerne
Voordat de bouw kan beginnen, zullen er diverse voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden, zoals de sloop van de brandweerkazerne en het verleggen van de Koningin Julianastraat, die in juli van start gaan. De bouw zelf zal in november beginnen, met een verwachte oplevering van het kindcentrum eind 2025 en de woningen in maart 2026. Staedion zal de woningen verhuren via Woonnet Haaglanden, en de woningadvertenties zullen enkele maanden voor de oplevering worden geplaatst.