Waarschuwing: Nepagenten Actief in Rijswijk

Waarschuwing: Nepagenten Actief in Rijswijk

De laatste tijd worden ouderen in Rijswijk geteisterd door criminelen die zich voordoen als agenten. Zonder uniform maar uitgerust met een nep-legitimatiebewijs weten deze nepagenten op listige wijze het vertrouwen van hun slachtoffers te winnen. Met smoesjes als “ik kom kijken of uw huis goed is beveiligd” of “er loopt een ontsnapte inbreker in de buurt en ik wil zeker weten dat u veilig bent”, dringen zij de woning binnen. Eenmaal binnen zoeken ze sluw naar informatie over waardevolle spullen.

Trap er niet in
Onder het mom van “ook boven moet alles veilig zijn” nemen ze hun slachtoffers mee naar de bovenverdieping. Terwijl het slachtoffer hen volgt, grijpen ze de kans om beneden sieraden, contant geld of bankpasjes te stelen.

Waarschuw Ouderen voor Nepagenten
Het is van groot belang dat ouderen in jouw omgeving op de hoogte zijn van deze praktijken. Staat er iemand aan de deur die zich voordoet als agent in burger, laat hem dan in ieder geval nooit binnen. Vraag om een legitimatiebewijs, sluit de deur en bel de politie via 0900-8844. “Heb je ouders, grootouders of oudere buren die geen toegang hebben tot sociale media zoals Facebook of Twitter? Vertel hen dan persoonlijk over de aanwezigheid van nepagenten in de buurt. Alleen door alert te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen, kunnen we voorkomen dat meer ouderen slachtoffer worden van deze slinkse criminelen”, aldus de politie.