Rijswijk introduceert elektrische deelauto’s

Rijswijk introduceert elektrische deelauto’s

Donderdag heeft Rijswijk een belangrijke stap gezet richting meer deelmobiliteit in de wijk Te Werve. Wethouder Armand van de Laar arriveerde samen met een aanbieder in een van de nieuwe elektrische deelauto’s om het initiatief officieel te lanceren.

Auto’s staan vaak stil
Van de Laar benadrukte dat particuliere auto’s gemiddeld 96% van de tijd stilstaan en dat deelmobiliteit helpt om de openbare ruimte efficiënter te benutten. Dit project sluit aan bij de duurzame mobiliteitsdoelen van de gemeente, waarbij schonere lucht en het stimuleren van duurzame vervoersmiddelen centraal staan.

Minder auto’s op de weg
Dani Sprecher van MyWheels, een van de aanbieders in Rijswijk, benadrukte tijdens de symbolische ingebruikname de voordelen van autodelen. Eén deelauto kan tot elf particuliere auto’s vervangen, wat zorgt voor meer ruimte voor groen, fietsers en voetgangers, en makkelijker parkeren voor eigenaren. Autodelen biedt een flexibele en kostenefficiënte oplossing voor mensen die af en toe een auto nodig hebben, en draagt zo bij aan een duurzamere en leefbaardere stad.