De eierdoos in Rijswijk krijgt nieuw leven met hotel en bedrijven

De eierdoos in Rijswijk krijgt nieuw leven met hotel en bedrijven

De gemeente Rijswijk en projectontwikkelaar Statenprojekt Development slaan de handen ineen voor de herontwikkeling van het iconische Sijthoffgebouw. Dit voormalige kantoor, beter bekend als de ‘eierdoos’, krijgt een nieuwe bestemming na jarenlang leeg te hebben gestaan. Met de ondertekening van een definitieve overeenkomst zijn de plannen voor de transformatie van het pand nu echt concreet.

Moderniseren
Het gebouw wordt omgevormd tot een modern bedrijfsverzamelgebouw van ongeveer 14.000 m², waarin verschillende bedrijven zich kunnen vestigen. Daarnaast komt er een kleinschalig hotel met 20 tot 60 kamers, wat een waardevolle aanvulling is in dit werk-woongebied, zeker gezien de nabijheid van het Europees Octrooibureau.

Innovatief en duurzaam
Naast de zakelijke en horecavoorzieningen blijft een deel van het terrein een ecologische zone, gericht op het bevorderen van groen en biodiversiteit. Dit draagt bij aan een duurzame en prettige leefomgeving voor zowel werknemers als bewoners. Verder worden er innovatieve technische oplossingen zoals warmte-koude-opslag (WKO) geïmplementeerd om de energie-efficiëntie te verhogen.

Parkeren op eigen terrein
Het parkeerprobleem wordt opgelost door parkeren op eigen terrein aan te bieden, zodat er geen overlast is voor omwonenden. Deze herontwikkeling is een belangrijke stap in de bredere revitalisering van het gebied. Zo worden er in het nabijgelegen Havenkwartier de komende jaren 2500 woningen en nieuwe voorzieningen gerealiseerd. Dit project is een cruciaal onderdeel van de strategie om kantorenleegstand aan te pakken en de leefomgeving in Rijswijk te verbeteren.

Start bouw in 2026
De bouw van het Sijthoffgebouw start uiterlijk in 2026, tot grote tevredenheid van wethouder Stadsontwikkeling Armand van de Laar, die benadrukt dat dit markante gebouw eindelijk een nieuwe bestemming krijgt.