Kick-off Naar Buiten! Leidschendam-Voorburg

Kick-off Naar Buiten! Leidschendam-Voorburg

In Leidschendam-Voorburg is het initiatief Naar Buiten! van start gegaan. Met de focus op kinderen van 4 tot en met 12 jaar, willen lokale organisaties hen inspireren om de natuur te ontdekken en te beleven. Tijdens de feestelijke kick-off op 16 oktober werd het Natuurmanifest ondertekend en werden plannen gesmeed voor een groenere toekomst.

Samen op avontuur in de natuur
Op woensdag 16 oktober vond de kick-off van ‘Naar buiten!’ in Leidschendam-Voorburg plaats bij Buitengoed Dorrepaal. Ruim 20 lokale organisaties kwamen samen om het Natuurmanifest te ondertekenen. Het doel was om Kinderen van 4 tot en met 12 jaar een uitdagend programma van natuuractiviteiten aanbieden, zodat zij opgroeien in verbinding met de natuur.

Wat houdt het project in?
Het team van ‘Naar buiten!’ gaat nu aan de slag met het inventariseren van ideeën en het maken van verbindingen tussen verschillende partners. Vanaf 1 januari 2025 kunnen ouders, leerkrachten en welzijnsorganisaties activiteiten vinden op de nieuwe website, zoals boerderijeducatie, afvalacties en expedities naar Meijendel.

Natuurmanifest en Groenactieplan
Dit manifest is een aanvulling op het Groenactieplan van de gemeente Leidschendam-Voorburg, dat gericht is op het versterken van natuur en biodiversiteit. Kinderen spelen hierin een sleutelrol. Samen met organisaties zoals Sport- en Welzijn Leidschendam-Voorburg en Stichting Vlietkinderen wordt gewerkt aan natuur- en milieueducatie.

Contact
Neem dan contact op via info@naarbuitenlv.nl en ontdek hoe je kunt bijdragen aan een groene toekomst voor de kinderen in jouw buurt.