Gemeente Rijswijk werkt aan betere luchtkwaliteit met nieuwe milieuzone

Gemeente Rijswijk werkt aan betere luchtkwaliteit met nieuwe milieuzone

De gemeente Rijswijk zet zich in voor een betere luchtkwaliteit door een nieuwe milieuzone in te voeren voor dieselvrachtauto’s en dieselautobussen. Deze zone gaat in februari 2025 van kracht op de Prinses Beatrixlaan. Met de komst van deze nieuwe zone wordt de huidige milieuzone aan de Haagweg uitgebreid, waardoor een groter gebied onderhevig zal zijn aan strengere emissie-eisen.

Strengere Regels voor Dieselvoertuigen
Binnen de nieuwe milieuzone mogen alleen dieselvrachtauto’s en dieselautobussen met een lage uitstoot de zone inrijden. Dit betekent dat voertuigen beoordeeld worden op hun emissieklasse. Alleen voertuigen met emissieklasse 6 of hoger zijn toegestaan in de zone. Deze maatregel is bedoeld om de luchtvervuiling te verminderen en de gezondheid van de inwoners te beschermen.

Informatie voor Eigenaren van Voertuigen
Eigenaren van dieselvoertuigen die willen controleren welke emissieklasse hun voertuig heeft, kunnen hiervoor informatie vinden op deze link. De gemeente hoopt dat deze nieuwe maatregelen bijdragen aan een schonere en gezondere leefomgeving voor iedereen in Rijswijk. Door deze stappen te zetten, willen zij de luchtkwaliteit verbeteren en de effecten van luchtvervuiling verminderen.