Gemeente Leidschendam-Voorburg kapt zieke bomen voor veiligheid

Gemeente Leidschendam-Voorburg kapt zieke bomen voor veiligheid

Eind januari start de gemeente Leidschendam met het kappen van verschillende bomen. Deze bomen zijn ziek door diverse boomziektes en vormen een gevaar voor de omgeving. Takken kunnen afsterven of zelfs hele bomen omvallen, wat onveilige situaties kan veroorzaken. Daarom is het noodzakelijk om in te grijpen.

Waarom worden de bomen gekapt?
De bomen die op de kaplijst staan, zijn niet meer gezond. De ziektes zorgen ervoor dat de bomen niet sterk genoeg zijn om veiligheid te garanderen. De gemeente werkt samen met de stadsecoloog, de omgevingsdienst en andere betrokken organisaties om ervoor te zorgen dat de kap op de juiste manier plaatsvindt en de omgeving niet wordt verstoord.

Herplanting en behoud van natuur
Bij het kappen van de bomen worden de aanwezige planten en dieren in de omgeving niet vergeten. Een aantal stammen van gekapte bomen blijft staan, zodat vogels, insecten, vleermuizen en paddenstoelen er gebruik van kunnen maken. De gemeente laat ook de stapels takken zoveel mogelijk liggen. Terug planten van nieuwe bomen zorgt voor een betere biodiversiteit en versterkt de natuur in de regio.